Elke week bespreekt Kees van den Bosch een diepgravend artikel uit weekblad De Groene Amsterdammer. Hij interviewt de betrokken journalisten: wat hebben ze naar boven gehaald, hoe hebben ze dat gedaan en waarom is dat van belang? In Radio Amerika bespreken Casper Thomas en Rutger van der Hoeven elke paar weken de Amerikaanse politiek.

Aflevering 134 10 juni 2021

Voetballers als een stam op een eiland

In de voetbalwereld betaal je een heuse prijs om rijk en succesvol te zijn. Meer dan ooit zijn topvoetballers vervreemd van de maatschappij waarin ze leven én van hun club, ziet journalist Simon Kuper. Met het EK in aantocht spreekt Kees van den Bosch in De Groene Amsterdammer Podcast met hem over de antropologische blik op topvoetballers.

Na dertig jaar observeren en interviewen bracht Kuper de etnografie van topspelers in kaart. Kunnen voetballers het contact met de echte wereld herwinnen? Hoe racistisch is de voetbalwereld? En hoe is de verhouding tussen speler en club geëvolueerd? ‘Voetballers willen erbij horen, maar ze worden nooit normaal behandeld.‘

Productie: Kees van den Bosch en Samira Ataei 

Meer afleveringen